Výstava betlémů

12.12.2022 12:26

Půjdem spolu do Betléma, tak by se dalo nazvat dnešní odpoledne v místní knihovně v Korytné. Otvírala se tu totiž výstava betlémů a vešlo se jich tam neuvěřitelné množtví - 84 kusů.
Od miniatur ve skořápce od ořechu až po čtyřiceticentimetrové řezbované figury. K vidění jsou betlémy dřevěné, keramické, papírové, ze šustí, z pískovce, včelího vosku, textilní, modrotiskové, paličkované, kovové, ale také návrhy vánočních pohlednic akademického malíře Jozefa Vydrnáka a PFky Marcely Kubišové.
Příjemná atmosféra, vůně františka, koledy Mužáků zněly knihovnou a nakonec zpívali všichni zúčastnění. Výstavu připravila knihovna pod záštitou starosty obce Korytná , poděkování patří všem, kdo betlémy na výstavu zapůjčili, i pracovníkům  obecního úřadu, Služeb obce Korytná a Domu kultury Uherský Brod za technickou pomoc a mužskému pěveckému sboru Mužáci za zpříjemnění této slavnostní akce.
Výstava bude otevřena až do 8.ledna vždy ve středu, čtvrtek, sobotu a neděli od 14:00 do 17:00 hodin, i o vánočních svátcích, jen na Štědrý den to bude od 11:00 do 14:00 a na Nový rok bude zavřeno.
Nenechte si ujít krásnou adventní a vánoční atmosféru a přijďte si betlémy do knihovny prohlédnout.

Text: PhDr.Irena Krejsová